Το νησί των δικαίων , διώκει τους εκπαιδευτικούς του.

Το νησί των δικαίων , διώκει τους εκπαιδευτικούς του.

150 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα διώκονται γιατί συμμετείχαν σε νόμιμη απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση, μεταξύ αυτών και 7 εκπαιδευτικοί από σχολεία του νησιού μας.

Με την αξιολόγηση το κράτος επιβάλει πλήρη έλεγχο στο εκπαιδευτικό έργο , μέσα από μια γραφειοκρατική διαδικασία που έχει σαν αποτέλεσμα την στοχοποίηση των εκπαιδευτικών για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό σύστημα , την ίδια στιγμη που όλα τα σχολεία υποχρηματοδοτούνται και λειτουργούν με πολλές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές , με αποκορύφωμα εδώ στο νησί μας το γνωστό σε όλους πρόβλημα με το 2ο Δημοτικό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί στην καταγγελία τους ‘’ οι διώξεις ξεκίνησαν με απειλητικά τηλεφωνήματα από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου και συνεχίστηκαν, για όσους και όσες δεν υπαναχώρησαν, με κλήσεις σε πειθαρχικά συμβούλια και απειλές για κυρώσεις, όπως στέρηση μισθού. Δεν λαμβάνεται υπόψη καμία προσωπική ή οικογενειακή κατάσταση, αφού, ακόμη και συνάδελφος που γέννησε λίγες μέρες πριν και βρίσκεται σε άδεια λοχείας, έλαβε επίσης κλήση για πειθαρχική διαδικασία. ‘’

Οι διώξεις των εκπαιδευτικών αναδεικνύουν με ξεκάθαρο τρόπο ,πόσο αυταρχικό και εκδικητικό γίνεται το σύστημα απέναντι σε όσους αντιστέκονται στις επιβολές του , χαρακτηριστικό παράδειγμα η δίωξη δασκάλας στην Αθήνα επειδή έφτιαξε πανό με τους μαθητές της , το οποίο έγραφε ‘’Λευτεριά στην Παλαιστίνη ‘’, όταν ακόμα και ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει ως γενοκτονία την πολεμική επίθεση του Ισραήλ στους Παλαιστίνιους.

Οι διωκόμενοι εκπαιδευτικοί στη Ζάκυνθο καλούν σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 12:00 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου , στηρίζουμε την κινητοποίηση τους για ένα σχολείο ελεύθερο που θα λειτουργεί με τις αξίες τις αλληλεγγύης και του σεβασμού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γυναίκες και Τέχνη

Γυναίκες και Τέχνη

Η ιστορία της τέχνης είναι γεμάτη με τα ονόματα μεγάλων ανδρών - Λεονάρντο ντα Βίντσι, Βίνσεντ Βαν Γκογκ, Πάμπλο Πικάσο κ.λπ. Τι γίνεται όμως με τις γυναίκες που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της παγκόσμιας οπτικής ιστορίας; Όπως και σε πολλούς άλλους τομείς, οι γυναίκες αποθαρρύνονταν ιστορικά από το να ακολουθήσουν καριέρα στις τέχνες, ωστόσο υπάρχουν πολλές απίστευτες γυναίκες που επέμειναν. Αυτές οι διάσημες γυναίκες καλλιτέχνιδες έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία από το φύλο και την επαγγελματική τους πορεία - όλες είναι πρωτοπόρες από μόνες τους, ενώ πολλές από αυτές έσπασαν τα εμπόδια στην προσωπική και δημόσια ζωή τους.

Περισσότερα
ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ελληνικού Συντάγματος, μοναδικός φορέας που δύναται να παρέχει τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι το δημόσιο και μόνο αυτό. Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται ότι η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες· η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους. Η ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελευθερία της διδασκαλίας δεν απαλλάσσουν από το καθήκον της υπακοής στο Σύνταγμα όπως επίσης και ότι η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση. Τα ιδρύματα αυτά τελούν υπό την εποπτεία του Κράτους, έχουν δικαίωμα να ενισχύονται οικονομικά άπό αυτό και λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους που αφορούν τους οργανισμούς τους. Συγχώνευση ή κατάτμηση ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μπορεί να γίνει και κατά παρέκκλιση από κάθε αντίθετη διάταξη, όπως νόμος ορίζει. Τα δε ιδρύματα, αποτελούν ελεύθερους χώρους έκφρασης, αλλά και μάθησης για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν οποιοδήποτε πανεπιστημιακό μάθημα.

Περισσότερα
Μέδουσες του Αρκτικού Ωκεανού

Μέδουσες του Αρκτικού Ωκεανού

Οι μέδουσες είναι θαλάσσια ασπόνδυλα (κνιδόζωα) της τάξης σκυφόζωα. Πρόκειται για πλαγκτονικούς οργανισμούς, οι οποίοι απαντώνται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Αντιπροσωπεύουν το κυρίαρχο στάδιο του βιολογικού κύκλου των κοιλεντερωτών, υδρόζωων (υδρομέδουσες, που έχουν ένα κράσπεδο το οποίο περιβάλλει την κοιλότητα που σχηματίζεται κάτω από την ομπρέλα τους) και σκυφόζωων (που δεν έχουν κράσπεδο, σκυφομέδουσες). Ζουν σε ομάδες και το τσίμπημα τους προκαλεί κνησμό και παράλυση της λείας τους. Τρέφονται με μικρά ψάρια και ζωοπλαγκτόν, τα οποία συλλαμβάνουν με τα πλοκάμια τους.

Περισσότερα