15.000 εργατικά «ατυχήματα»

15.000 εργατικά «ατυχήματα»

15.000 εργατικά «ατυχήματα»

1 εργάτης νεκρός κάθε 3 εργάσιμες μέρες.

108 νεκροί εργάτες το 2023.

Σύμφωνα με τη EUROSTAT, στη χώρα μας καταγράφεται μόλις το 30% - 40% των εργατικών «ατυχημάτων»

Το 26,1% του πληθυσμού της χώρας , βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό .

Το 95% των φορολογικών εσόδων το πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά, και μόλις το 5% οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

17.739 βιβλιάρια εργασίας εκδόθηκαν το 2023 σε ανήλικα παιδιά άνω των 15 ετών σημειώνοντας ρεκόρ.

Και εμείς; Πως απαντάμε ?

Δρούμε συλλογικά και αλληλέγγυα μέσα στην κοινωνία.

Συμμετέχουμε στα ‘’κοινά’’ ,δίνουμε ζωή και δύναμη,στο εργατικό μας σωματείο, στις συνελεύσεις γειτονιάς.

Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας , τη ζωή που μας αξίζει.

Δημιουργούμε καταστάσεις , σχέσεις και ‘’αντιπαραδείγματα’’ , σαν ζώνες ελευθερίας μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα που θέλουν να μας επιβάλουν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ελληνικού Συντάγματος, μοναδικός φορέας που δύναται να παρέχει τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι το δημόσιο και μόνο αυτό. Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται ότι η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες· η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους. Η ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελευθερία της διδασκαλίας δεν απαλλάσσουν από το καθήκον της υπακοής στο Σύνταγμα όπως επίσης και ότι η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση. Τα ιδρύματα αυτά τελούν υπό την εποπτεία του Κράτους, έχουν δικαίωμα να ενισχύονται οικονομικά άπό αυτό και λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους που αφορούν τους οργανισμούς τους. Συγχώνευση ή κατάτμηση ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μπορεί να γίνει και κατά παρέκκλιση από κάθε αντίθετη διάταξη, όπως νόμος ορίζει. Τα δε ιδρύματα, αποτελούν ελεύθερους χώρους έκφρασης, αλλά και μάθησης για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν οποιοδήποτε πανεπιστημιακό μάθημα.

Περισσότερα
Περιβαλλοντικό έγκλημα στις Σκουριές

Περιβαλλοντικό έγκλημα στις Σκουριές

Η ταυτότητα της περιοχής

Τρεις δασικοί οικότοποι, αρχέγονα δάση με αιωνόβιες οξιές και δρυς (σπάνια σε όλη την Ελλάδα) αλλά και φιλύρες, καστανιές, οστρύες, δάφνες, αριές, πουρνάρια μέχρι λεύκες και πλατάνια (στο σημείο που τα πλούσια δάση καταλήγουν στη θάλασσα). Ένα από αυτά τα δάση θεωρείται από τα πιο όμορφα πλατύφυλλα στην Ελλάδα. Το «χρυσό» τοπίο περιλαμβάνει ακόμα ποτάμια, χαράδρες και βάθρες. Στην ευρύτερη περιοχή ευδοκιμούν 33 σημαντικά φυτά, όπως το εκουιζέτο το οποίο έχει επιβιώσει από τους προϊστορικούς χρόνους. Από αυτή τη μοναδική δασική έκταση, λοιπόν, έχουν ήδη καταστραφεί 450 στρέμματα για τη δημιουργία των υποστηρικτών δομών που είχε ανάγκη η περιοχή, όπως ο δρόμος που συνδέει σήμερα τις Σκουριές με το χωριό Μεγάλη Παναγιά, έναν από τους καλύτερα κατασκευασμένους περιφερειακούς δρόμους στην Ελλάδα. Αν το έργο της Eldorado Gold προχωρήσει τελικά, η απώλεια δασικής έκτασης θα είναι δραματική, μιας και θα απαιτηθούν άλλα 391 στρέμματα μέχρι την ολοκλήρωση του open pit (ανοιχτής εξόρυξης) στις Σκουριές, 1269 στρέμματα για τον χώρο απόθεσης των αποβλήτων στα ρέματα Καρατζά και Λοτσάνικο, 126 στρέμματα για επιφανειακές εγκαταστάσεις και 430 στρέμματα για κατασκευή νέων δρόμων.

Περισσότερα
Φρίντα κάλο

Φρίντα κάλο

Φρίντα κάλο. θα σου μιλήσω για την Φρίντα με σκόρπιες ασύνδετες λέξεις. Φως, χρώμα, πάθος, πόνος, έρωτας, επανάσταση, Μεξικό , Ντιέγκο πάλι πόνος , πληγές, σουρεαλισμός, πραγματικότητα φεμινισμός, δύναμη, αρχέγονος μπλε σπίτι, φαντασία οργιώδης, τρυφερότητα, λουλούδια, βλέμμα καθαρό, ψυχή, δύο φριντες.

Περισσότερα