Πόλεμος μετά από μια εκδήλωση για την ειρήνη

Πόλεμος μετά από μια εκδήλωση για την ειρήνη

Τις περασμένες μέρες και αφού έγινε η εκδήλωση για την Παλαιστίνη (Κυριακή 11 Φεβρουαρίου), γίναμε παρατηρητές διάφορων γεγονότων, άρθρων και κριτικών για την ημέρα εκείνη. Ειδικά ένα άρθρο που ήρθε ως απάντηση ενός άλλου, μας προβλημάτισε ιδιαίτερα με τις τόσο αντιφατικές ιδέες και προτάσεις, που δύσκολα θα μπορούσε να αποδεχτεί και ο πιο καλόπιστος αναγνώστης.

Ενώ η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την ΕΛΜΕΖ, τη 1η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ζακύνθου, τη ΕΕΔΥΕ και τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ήταν αφιερωμένη στα παιδιά της Παλαιστίνης και τη γενοκτονία που συντελείται, δεν ήταν κανείς από τα διοικητικά στελέχη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πέραν αυτού, η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας φρέναρε απότομα με νόμιμες διαδικασίες τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία απ’ το να συμμετάσχουν, με τη πρόφαση ότι η εκδήλωση δεν ήταν ενταγμένη σε σχολικό πρόγραμμα. Χωρίς πολλές αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς μιας και στον κόσμο πια των αξιολογήσεων και με μισθούς πείνας δεν είναι εύκολο να αντιδράσεις, η υπόθεση έκλεισε! Πολιτικά ορθά, με υπογραφή και με σφραγίδα.

Την βάφτισαν πολιτική εκδήλωση, αθωώνοντας τον εαυτό τους για να κοιμηθούν ήσυχοι. Προσβάλλοντας έτσι όσους συμμετείχαν. Και κάνοντας γονείς, δασκάλους, μαθητές, καθηγητές, μουσικούς, καλλιτέχνες να φαίνονται σαν πολιτικοί εγκάθετοι, αντισημίτες και υποκινητές εντάσεων. Επειδή θέλησαν να κάνουν μια “μη εγκεκριμένη” εκδήλωση, λες και θα έπρεπε να πάρουν την έγκριση του τοπικού κομματάρχη και του επιθεωρητή τους. Όπως στις εποχές της επταετίας που στιγμάτισαν τη χώρα μας, έτσι και τώρα βιώνουμε κάτι αντίστοιχο. Η ελευθερία του λόγου συρρικνώνεται και πια φαίνεσαι εξωγήινος όταν παλεύεις για το δικαίωμα του ανθρώπου στη ζωή.

Αυτό που δε θα πρέπει να ξεχνάμε, είναι ότι η ιστορία που γράφεται σήμερα στη Γάζα είναι μια γενοκτονία. Και όσο περνάει ο καιρός θα είναι πιο ευδιάκριτο σε όλους. Και τότε κανείς θα πρέπει να σκεφτεί τι θα απαντήσει στους ανθρώπους του μέλλοντος όταν ρωτηθεί τι έκανε στην γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Προβολή ντοκιμαντέρ '5 Broken Cameras'

Προβολή ντοκιμαντέρ '5 Broken Cameras'

Στιγμές από την προβολή της ταινίας - ντοκιμαντέρ 5 Broken Cameras, που έγινε στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης ως αντάμα προς τον παλαιστινιακό λαό, την Κυριακή 3/12 2023 στον Αυριακό.

Περισσότερα
Κυκλική οικονομία

Κυκλική οικονομία

Είναι γεγονός ότι η εποχή που ζούμε χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, από έννοιες όπως η περιβαλλοντική κρίση και η ανάγκη διαχείρισης της.

Περισσότερα
Ελευθερία

Ελευθερία

Ο σπάγκος δεν θα πρέπει να περιορίζει αλλά να στηρίζει τον χαρταετό στο πέταγμα του. Αν η ελευθερία γενικά είναι αδιαίρετη, ειδικά η πνευματική ελευθερία είναι και απεριόριστη. Να θέτεις φραγμούς στη δημιουργική ελευθερία, είναι σαν να θέτεις φραγμούς στην έμπνευση, σαν να θέτεις φραγμούς στην τρέλα. Η γνήσια δημιουργία είναι κάθε φορά μετάθεση των ορίων της ανθρώπινης ευαισθησίας, άνοιγμα καινούργιων χώρων και κόσμων. Πώς να συνυπάρξει με τη βλοσυρή οριοθέτηση που θα επιχειρούσε ο φορέας κάποιας εξουσίας;

Περισσότερα