6 Δεκέμβρη 2008

6 Δεκέμβρη 2008

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ο δικός μας Αλέξης είναι από μόνος του η 6 Δεκέμβρη. Η κάθε 6 Δεκέμβρη είναι εκείνη η σφαίρα από τα χέρια του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα και που από τότε οι δολοφονίες από κρατικούς φορείς εδραιώθηκαν. « Φοβούνται την 6 Δεκέμβρη και θέλουν να την εξαφανίσουν από τα ημερολόγια», αυτά ανέφερε πριν λίγα χρόνια σε ανάρτηση του ο πρώην γυμνασιάρχης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Γιώργος Θαλάσσης. Όπως θέλουν ασφαλώς να εξαφανίσουν την 17 Νοέμβρη αλλά και να κανονικοποιήσουν τις δολοφονίες τον Ρομά και να πνίξουν αντιδράσεις. Βλ( απολογία στον εισαγγελέα διευθυντών σχολείων που ήταν υπό κατάληψη)

Πέρασαν λοιπόν τα χρόνια από τότε, από εκείνο το Δεκέμβρη που όλοι οι δρόμοι ήταν δικοί μας και που 15 χρόνια μετά θα πρέπει να αναρωτηθούμε με ποιος θέλουμε να είμαστε. Με το λύκο ή με τις μέλισσες* και τα μυρμήγκια;

Εμείς απαντάμε ότι είμαστε με τις μέλισσες και τα μυρμήγκια αυτού του κόσμου. Ενάντια σε κάθε αδικία και βία, αντάμα στο δρόμο και τη νύχτα αυτή.

*Η ερώτηση αυτή είναι απόσπασμα από το βιβλίο του Θανάση Καμπαγιάννη με τις μέλισσες ή με τους λύκους. Αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το νησί των δικαίων , διώκει τους εκπαιδευτικούς του.

Το νησί των δικαίων , διώκει τους εκπαιδευτικούς του.

150 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα διώκονται γιατί συμμετείχαν σε νόμιμη απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση, μεταξύ αυτών και 7 εκπαιδευτικοί από σχολεία του νησιού μας.

Περισσότερα
Από την Ζωαγορά του 1903 στο Μουσείο Καρναβαλιού

Από την Ζωαγορά του 1903 στο Μουσείο Καρναβαλιού

Σε πολλές πόλεις, τα ιστορικά κτήρια διατηρούνται με προσεγμένο τρόπο και αναδεικνύονται μέσα από τη λειτουργική τους αξιοποίηση. Αυτή η πρακτική συνδυάζει με επιτυχία το πλούσιο ιστορικό παρελθόν με τις σύγχρονες ανάγκες. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν τα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρας, που μετά από χρόνια εγκατάλειψη, υποβλήθηκαν σε ανακαίνιση από το Δήμο Πατρών, με στόχο την αναβάθμισή τους και τη χρήση τους ως χώρο Δημιουργικής Βιομηχανίας, με έμφαση στο Πατρινό Καρναβάλι. Αυτή η πρωτοβουλία είχε ως αποτέλεσμα την μεταμόρφωση της παραθαλάσσιας περιοχής της Πάτρας από μια προηγουμένως «νεκρή ζώνη», γεμάτη εγκαταλελειμμένα κτίρια, σε μια δημιουργική περιοχή.΄ Ωστόσο, στο νησί μας, υπάρχουν ακόμα δημόσια κτήρια που εγκαταλείφθηκαν πριν από πολλά χρόνια και παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το σύμπλεγμα κτηρίων που χρησιμοποιούνταν μέχρι το 2012 ως Νοσοκομείο Ζακύνθου. Αυτό το συγκρότημα αποτελείται από έξι κτίρια που θα μπορούσαν εύκολα να μετατραπούν σε πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού, προσφέροντας χώρο για δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν το παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗΣ, το οποίο εγκαταλείφθηκε πριν από περισσότερο από δύο δεκαετίες, καθώς και το παλιό κτήριο του αεροδρομίου.

Περισσότερα
Στο ίδιο έργο θεατές

Στο ίδιο έργο θεατές

Η Μάνδρα, το Λαγονήσι, το Λουτράκι, η Κάρυστος, η Ρόδος και η Κέρκυρα είναι κάποιες από τις περιοχές που φέτος δυστυχώς αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο καταστροφικές φωτιές. Φωτιές που άσχετα με το ποιος και γιατί τις προκάλεσε, αν και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι φυτρώνουν ανεμογεννήτριες και ξενοδοχειακές μονάδες στις πληγείσες περιοχές, το αποτύπωμα τους είναι καταστροφικό για το φυσικό περιβάλλον αλλά και για εκατοντάδες και ίσως χιλιάδες κατοίκους που είδαν τις ιδιοκτησίες τους να καταστρέφονται. Κόποι μιας ζωής έγιναν στάχτη μαζί τους η χλωρίδα και η πανίδα των περιοχών αυτών.

Περισσότερα