Φρίντα κάλο

Φρίντα κάλο

Φρίντα κάλο. θα σου μιλήσω για την Φρίντα με σκόρπιες ασύνδετες λέξεις. Φως, χρώμα, πάθος, πόνος, έρωτας, επανάσταση, Μεξικό , Ντιέγκο πάλι πόνος , πληγές, σουρεαλισμός, πραγματικότητα φεμινισμός, δύναμη, αρχέγονος μπλε σπίτι, φαντασία οργιώδης, τρυφερότητα, λουλούδια, βλέμμα καθαρό, ψυχή, δύο φριντες.

Η Μαγκνταλένα Κάρμεν Φρίντα Καλο ι Καλντερόν αγαπήθηκε και αγαπιέται κυρίως γιατί ήταν τόσο πολυδιάστατη και πολυσχιδής που σίγουρα με κάποιο τρόπο βρίσκεις τον εαυτό σου σε αυτήν. Είτε είσαι καλλιτέχνης, κομμουνιστής- κομμουνίστρια, φεμινιστής-φεμινιστρια, άνθρωπος αντισυμβατικός ή απλώς παθιασμένος για ζωή με νόημα αδιαφορώντας για επιβίωση. Ακριβώς επειδή δεν ήταν μόνο ζωγράφος αλλά ένας άνθρωπος που «επέλεξε να γεννηθεί» και να αλλάξει την ημερομηνία γέννησης της στο έτος 1910 (όπου και σηματοδοτείται η μεξικάνικη επανάσταση.) Viva la Frida! Viva la vida! Viva la solidaridad

Πηγή:

  • Bιβλιο Pino Cacucci
  • Φρίντα Καλo
  • Viva la Vida
Ετικέτες :

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αντώνης Βεζιρτζής (1950-1981)

Αντώνης Βεζιρτζής (1950-1981)

Ο Αντώνης Βεζιρτζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο το 1950. Το 1968 μετακομίζει στην Αθήνα και ξεκινά τις σπουδές του στην καλών τεχνών όπου σπούδασε γλυπτική δίπλα στον Γιάννη Παππά. Ασχολείται με πολλά είδη της τέχνης, όπως η γλυπτική (εργάστηκε και στο εργαστήριο του γνωστού γλύπτη ‘’Τάκι’’) η ποίηση , το σκίτσο τα κόμικς και το θέατρο. Ανήσυχος πολιτικά συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στην δικτατορία καθώς και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στην γλυπτική επαναχρησιμοποιεί αντικείμενα, μέταλλα κυρίως , τα οποία τα μετατρέπει σε γλυπτά , πίνακες μάσκες και κοστούμια για το θέατρο.

Περισσότερα
Ψάξε ψάξε δεν θα την βρεις! ( Τη θέση πάρκινγκ)

Ψάξε ψάξε δεν θα την βρεις! ( Τη θέση πάρκινγκ)

Το κυκλοφοριακό χάος και η στάθμευση στην πόλη της Ζακύνθου ίσως να μας ταλαιπωρούν περισσότερο από τη ζέστη τους θερινούς μήνες. Ειδικά για τους κατοίκους της πόλης η κατάσταση είναι απελπιστική καθώς αναγκάζονται να ψάχνουν για πολλή ώρα μια θέση στάθμευσης και επιλέγουν να μετακινούνται συγκεκριμένες ώρες. Επομένως για ποιά ποιότητα ζωής μιλάμε και τί έχουμε να προτείνουμε;

Περισσότερα
Είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη το σύγχρονο «Αόρατο Χέρι»;

Είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη το σύγχρονο «Αόρατο Χέρι»;

Ο «Πλούτος των Εθνών», το πιο διάσημο έργο του οικονομολόγου Adam Smith, αναφέρει ότι ο πλούτος ενός έθνους καθορίζεται από το βιοτικό επίπεδο του λαού του και ότι αυτό μπορεί να αυξηθεί με την αύξηση της παραγωγικότητας, δηλαδή το ποσό της παραγωγής που παράγεται ανά εργαζόμενο. Αυτή η ιδέα είναι ιδιαίτερα σημαντική σήμερα, καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι η παγκόσμια αύξηση της παραγωγικότητας επιβραδύνεται, υπονομεύοντας την πρόοδο του βιοτικού επιπέδου.

Περισσότερα