Τζακ Κέρουακ

Τζακ Κέρουακ

‘’Οι μόνοι που αξίζουν για μένα είναι οι τρελοί, αυτοί που τρελαίνονται να ζήσουν, να μιλήσουν, να σωθούν, που ποθούν τα πάντα την ίδια στιγμή, αυτοί που ποτέ δεν χασμουριούνται ή δεν λένε κοινότοπα πράγματα, αλλά που καίγονται, καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά .’’ Τζακ Κέρουακ – Στο δρόμο

*Ο Τζακ Κέρουακ (1922-1969) ήταν Αμερικανός λογοτέχνης, εικονοκλάστης του γραπτού λόγου, ένας από τους κύριους εκπροσώπους, μαζί με τους Γουίλιαμ Μπάροουζ και Άλλεν Γκίνσμπεργκ, της Μπιτ γενιάς και εισηγητής του ομώνυμου όρου.

*Η εικόνα είναι έργο ζωγραφικής του Lautir, ακουαρέλα σε χαρτ

Ετικέτες :

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ψάξε ψάξε δεν θα την βρεις! ( Τη θέση πάρκινγκ)

Ψάξε ψάξε δεν θα την βρεις! ( Τη θέση πάρκινγκ)

Το κυκλοφοριακό χάος και η στάθμευση στην πόλη της Ζακύνθου ίσως να μας ταλαιπωρούν περισσότερο από τη ζέστη τους θερινούς μήνες. Ειδικά για τους κατοίκους της πόλης η κατάσταση είναι απελπιστική καθώς αναγκάζονται να ψάχνουν για πολλή ώρα μια θέση στάθμευσης και επιλέγουν να μετακινούνται συγκεκριμένες ώρες. Επομένως για ποιά ποιότητα ζωής μιλάμε και τί έχουμε να προτείνουμε;

Περισσότερα
Permacrisis

Permacrisis

Αυτή ήταν η λέξη της χρονιάς για το έτος 2022, σύμφωνα με το βρετανικό λεξικό του Κόλινς. Η λέξη permacrisis, σημαίνει μόνιμη κρίση και αποτελεί μια ένωση των permanent (μόνιμος) και του cirsis (κρίση). Ωστόσο, δεν αναφέρεται σε κάποια συγκεκριμένη κρίση, αλλά προσδιορίζεται ως παρατεταμένη περίοδος αστάθειας και ανασφάλειας και ενσωματώνει όλες τις κρίσεις υγειονομικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και γεωπολιτικές, καθώς και το αίσθημα μιας ακόμα συμφοράς που αναμένεται.

Περισσότερα
Ο περιβαλλοντικός όλεθρος από την αποξήρανση της λίμνης Κάρλα

Ο περιβαλλοντικός όλεθρος από την αποξήρανση της λίμνης Κάρλα

Με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες από το φαινόμενο Daniel στη Θεσσαλία θα θέλαμε να θυμίσουμε την αποστράγγιση της λίμνης Κάρλα, έκτασης 196 χιλιάδων στρεμμάτων όπου χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα έργα για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας. Η Κάρλα δεχόταν επί χιλιετίες το σύνολο των κατακρημνισμάτων της περιοχής, των νερών του Ολύμπου και της ροής του Πηνειού και κάθε μικρού και μεγάλου παραπόταμου. Παραλίμνια χωριά και οικισμοί που ζούσαν από τη λίμνη και τον πλούτο της, άλλαξαν αναγκαστικά τρόπο ζωής και τα εκατομμύρια ψάρια βρώμισαν και θάφτηκαν.

Περισσότερα